TROVANJE NA HVARU

Ugradili agregat za vanjsku upotrebu? 'Piše u uputstvima da nije za unutra'

16.08.2019.
u 09:01

Dvojac koji je nakon kaznene prijave pušten da se brani sa slobode taj je agregat navodno 8. kolovoza kupio za 5000 kuna, i to zato što su morali hitno zamijeniti pokvareni agregat jer su samo dva dana poslije trebali pokupiti Talijane

Vlasnik i kapetan broda na kojom su se otrovali talijanski turisti u brod su ugradili benzinski generator-agregat marke Ford, model FG-9250e, koji nije namijenjen brodskoj upotrebi, nego upotrebi na otvorenom prostoru, piše Jutarnji.  

Dvojac koji je nakon kaznene prijave pušten da se brani sa slobode taj je agregat navodno 8. kolovoza kupio za 5000 kuna, i to zato što su morali hitno zamijeniti pokvareni agregat jer su samo dva dana poslije trebali pokupiti Talijane.

Unatoč svemu su se izjasnili nevinima.

Iz Forda poručuju da sporni agregat nikako nije za unutarnju uporabu.

- To, uostalom, piše i u detaljnim uputama koje se mogu naći kako u samom pakiranju prilikom kupnje tako i na našoj internetskoj stranici. Brodski agregati trebaju biti hlađeni vodom, a ovaj, koji je kupljen kod nas, hladi se na zrak. Voda, kad cirkulira, izbija plinove i to je sasvim drugi sustav hlađenja. Ustaljena cijena takvog gradilišnog agregata u našoj je prodaji oko 5000 kuna, a oni morski, tzv. marin verzija, stoje najmanje 10.000 eura, a cijena može biti i dvostruko veća. Uostalom, nakon što se montiraju na brod, agregati trebaju proći test - objasnili su iz Forda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?