BIOHAKERICA

Ugradila si ključ Tesle u ruku kako bi auto otključavala mahanjem

14.08.2019.
u 15:45

Ovo joj inače nije prvi RFID čip koji si je ugradila, već ima jedan za otključavanje ulaznih vrata. Prvotno je zapravo htjela prebaciti Teslin softver na taj implantat, no nije uspjela pa je jednostavno odlučila ugraditi novi čip

Softverašica i biohakerica iz Texasa ugradila si je ključ automobila u ruku u procesu koji je trajao gotovo godinu dana. Amie DD sada može otključati svoj Tesla Model 3 jednostavnim mahanjem, a to joj nije prva takva operacija.  

Amie je tijekom posljednjih 11 mjeseci rastavila ključ, uzela bitne dijelove i proizvela implantat koji joj je ugrađen u ruku.

Antenu iz ključa veliku oko 40x10 mm uz pomoć tvrtke VivoKey obložila je biopolimerom kako bi sigurno mogao biti ugrađen ispod njezine kože, piše Business Insider.



 

Amie je cijeli proces dokumentirala na društvenim mrežama, uključujući YouTube i Instagram. Otkrila je kako su liječnici s kojima je razgovarala bili suzdržani oko cijelog postupka, no to je nije spriječilo. 

Instalacija je obavljena u piercing shopu Shaman Modifications za koji je Amie imala samo riječi hvale. Sada slijedi zarastanje.

Ovo joj inače nije prvi RFID čip koji si je ugradila, već ima jedan za otključavanje ulaznih vrata. Prvotno je zapravo htjela prebaciti Teslin softver na taj implantat, no nije uspjela pa je jednostavno odlučila ugraditi novi čip. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?