oprezno u prometu

Udarni vikend: Od jutra kolone i gužva na cestama

prometna gužva
Pixsell
01.08.2021.
u 09:20

Udarni je turistički vikend pa je tako i danas već od ranog jutra pojačan promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog čestih usporavanja i vožnje u koloni vozačima se savjetuje da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

- zbog veće gustoće prometa, kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima između čvora LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika;

- povećana gustoća prometa između čvorova LUČKO i ZADAR II u smjeru Dubrovnika.

A2 Zagreb-Macelj:

- kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 1 km.

A3 Bregana-Lipovac:

- zbog pojačanog prometa u smjeru Lipovca između čvora JANKOMIR i čvora LUČKO u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 5 km, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 2 km; kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 8 km.

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?