Na zadovoljstvo učenika i profesora

Ubrzo će započeti proces obnove sportske dvorane

01.02.2019.
u 16:41

Čim vremenske prilike dozvole, a odrade potrebite predradnje, očekuje se početak najbitnijih radova, počevši od promjene razbijenih prozorskih stakala na dvorani, osposobljavanja grijanja, postavljanje rasvjetnih tijela....

Nakon što se digla pompa oko neprimjerenih uvjeta za održavanje nastave tjelesnog odgoja u dvije srednje škole u Širokom Brijegu, Gimnaziji fra Dominika Mandića i Srednjoj strukovnoj školi, u Ministarstvu obrazovanja znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije postignut je dogovor i ubrzo će započeti proces obnove sportske dvorane. 

Na sastanku su nazočili ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi ZHŽ Ružica Mikulić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, te ravnatelji Gimnazije i Srednje strukovne škole, Miro Bošnjak i Ljerka Naletilić. 

Čim vremenske prilike dozvole, a odrade potrebite predradnje, očekuje se početak najbitnijih radova, počevši od promjene razbijenih prozorskih stakala na dvorani, osposobljavanja grijanja, postavljanje rasvjetnih tijela, promjena metalnih i drvenih otvora, kao i uređenje mokrih čvorova. 

Kako nam je rekao ravnatelj Gimnazije fra Dominika Mandića, Miro Bošnjak, rješenje je nađeno brzo i na zadovoljstvo svih, kako učenika i njihovih roditelja, tako i profesora, pa i cijeloga grada. Kako je rečeno na njihovom sastanku, sportska dvorana je dugih niz godina bila faktički jedini pravi zatvoreni sportski objekt u gradu i koristila je ne samo učenicima, nego i sportskim klubovima, rekreativcima, služila za održavanje kulturnih i javnih priredbi. Rečeno je stoga, kako je i došlo vrijeme da se ona uredi i prilagodi za normalne za rad. 

Angažmanom svih, počevši od uprave dviju škola, učenika, profesora i roditelja koji su izvješćeni na roditeljskim sastancima o dosta lošem stanu sportske dvorane, rješenje je nađeno.

Čelni ljudi Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, te gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, istaknuli su ne samo zadovoljstvo što mogu pomoći, već i potrebu da se sportska dvorana osposobi za potpuno normalan rad. Također je istaknut i potreban odgovorniji rad svih u sustavu jer samo na taj način može očuvati, ne samo sportska dvorana, već i cjelokupni školski prostor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?