prognoza

U većem dijelu Bosne umjereno oblačno i sunčano, u Hercegovini pretežno oblačno

26.12.2017.
u 11:21

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne prijepodne će doći  do postepenog naoblačenja, gdje će u drugoj polovini dana lokalno padati slaba kratkotrajna kiša.

U većem dijelu Bosne bit će malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima bit će s maglom i niskim oblacima. U drugoj polovini dana očekuje se povećanje oblačnosti s juga.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 stupnjeva.

U Hercegovini i zapadnim područjima prijepodne je pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 10.00 sati: Sokolac -4 stupnja, Bjelašnica -3, Zenica -1, Sanski Most 0,
Brčko, Doboj i Sarajevo 2, Bijeljina 3, Banja Luka, Trebinje, Tuzla i Zvornik 4, Ivan-sedlo, Livno i Mostar 5, Široki Brijeg i Srebrenica 6, Bugojno i Grude 7, Stolac 8, Gradačac 10 i Bihać 12, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?