Dan otvorenih vrata

U Tomislavgradu i Livnu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

03.12.2021.
u 18:39

Centar za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju "Nova nada" u Kovačima, kod Tomislavgrada u petak je upriličio Dan otvorenih vrata i na taj način način obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Ove godine Dan otvorenih vrata je organiziran na malo drugačiji način, odnosno putem video prikaza te uz prigodni program i priredbu, koja se održala u kinodvorani Kulturno informativnog centra Tomislavgrad.

Ravnateljica Centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju "Nova nada" Anđelka Buljan  kazala je kako je iskazana velika zainteresiranist za njihov dan te da su posjetitelji mogli vidjeti jedan virtualni video uredak baziran na radu spomenutog Centra u obrazovnom ciklusu.

- Ovom video prezentacijom željeli smo da djeca iz drugih tomislavgradskih škola upoznaju svoje vršnjake i spoznaju njihov rad - istaknula je Buljan.

Kazala je kako 21 dijete svakodnevno pohađa ovu školu i prolazi odgoj u pet odgojno obrazovnih skupina od 8 do 13 sati s tim da osim redovitih učenika kod njihovih stručnjaka dolaze i vanjski polaznici, njih 40.

Organizacije osoba s invaliditetom, okupljene u Koaliciju organizacija osoba s invaliditetom Hercegbosanske županije "Zajedno možemo" također  su u Livnu obilježile Međunarodni dan osoba s invaliditetom. 

Predsjednica Koalicije "Zajedno možemo" Šemsija Dželadini kazala je kako se za osobe s invaliditetom radi puno kako bi se poboljšao njihov svakodnevni život i rad.

Po njezinim riječima, imaju veliku podršku mladih volontera te se na taj način smanjuju predrasude u društvu.

 - Upravo kroz tu pomoć, kroz podršku drugih, nama se poboljšava kvaliteta života u društvu. Jer, svjesni smo i mi sami, ali i društvo, da ne možemo djelovati, raditi pa i živjeti bez pomoći drugih, u našem svakodnevnom životu. Potrebna nam je pomoć u nastavi (asistent u školi), u svakodnevnim obvezama (osobni asistent), u stanovanju (stanovanje uz podrušku) slično - poručila je Dželadini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?