sjednica

U tijeku finalizacija odgovora na dodatna pitanja EK

13.11.2018.
u 16:32

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojilo je Informaciju Direkcije za europske integracije o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije.

U tijeku je finalizacija odgovora na 655 dodatnih pitanja koja je Europska komisija u lipnju ove godine dostavila BiH u cilju pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo u Europskoj uniji.

Prema dopunjenoj Informaciji, 30 radnih grupa je u cijelosti završilo posao i dostavilo odgovore ili sporna pitanja Direkciji za europske integracije (Tajništvu Komisije za europske integracije).

Oko 600 pitanja je usuglašeno ili je u završnoj proceduri usuglašavanja, rečeno je na sjednici, a očekuje se i da preostale radne grupe finaliziraju i dostave svoje odgovore.

Svi pristigli tehnički finalizirani odgovori se prosljeđuju koordinatorima za europske integracije na svim razinama vlasti, koji ih dostavljaju vladama na potvrdu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?