Banja Luka

U RS-u 98 novozaraženih koronavirusom, pogoršano stanje u posljednja dva dana

18.09.2020.
u 12:07

U posljednja 24 sata je u Republici Srpskoj potvrđeno 98 novozaraženih koronavirusom, a analiziran je 641 uzorak. U prethodnom danu je i jedna osoba koja je bila pozitivna na ovaj virus preminula.
Najviše novozaraženih je iz Banje Luke (38), Laktaša (10) i Zvornika (8), dok je iz ostalih općina po pet i manje novih zaraženih.

Epidemiologinja Jela Aćimović je izvijestila o epidemiološkoj situaciji u ovom bh. entitetu. Kazala je da je do sada ukupno potvrđeno 8.609 slučajeva koronavirusa, 285 osoba je preminulo, a 64 posto svih zaraženih se oporavilo.

Ukupno se od početka epidemije oporavilo 5.491 osoba, u prethodnom danu 50 osoba.

Aćimović kaže da je RS i dalje u visokoj razini transmisije, kao i to da ima visok broj hospitaliziranih (177).

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković je rekao da je došlo do pogoršanje situacije u posljednja dva dana, ali da je sve to u skladu sa ponašanjem pojedinaca.

"Stabilno je stanje, ali nismo zadovoljni brojkama s obzirom na ponašanje pojedinaca i dalje ćemo imati ovakvu situaciju. Tri su najčešća razloga širenja zaraze - privatne zabave bez ikakve kontrole, importirani slučajevi i širenje zaraze u privrednim subjektima zbog nepoštivanja mjera", kazao je Zeljković.

Poručio je da je odgovornost na svima i apelirao na pridržavanje mjera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?