NOVE MJERE NA SEDAM DANA

U Republici Srpskoj zatvoreni ugostiteljski objekti, frizerski saloni i trgovački centri

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
21.03.2021.
u 14:13

U Republici Srpskoj će u narednih sedam dana biti zatvoreni ugostiteljski objekti, a Milorad Dodik je poručio kako se to moralo uraditi zbog zdravlja stanovnika, ali da nitko neće biti ostavljen na cjedilu.

Također zatvoreni su frizerski i kozmetički saloni, bazeni i spa centri, trgovački centri.

Nakon sedam dana, ukoliko epidemiološka situacija bude bolja, razmatrat će se otvaranje nekih objekata.

"Epidemiološku situaciju i mjere koje donose sve razine vlasti moramo shvatiti jer samo poštivanjem mjera možemo prekinuti ekspanziju širenja zaraze. Ovo je učinjeno da bi se zaštitili građani i da bi spriječili ogroman pritisak na medicinske radnike. Moj apel je da se mjere poštuju i da za sedam dana kada vidimo kakvo je stanje, moći ćemo olakšati mjere", rekao je on.

Olakšavanje mjera, ukoliko trend bude zadovoljavajući, značit će dopuštanje rada određenim objektima.

"Država nije u mogućnosti pokrivati troškove kao na početku, ali mi ćemo vidjeti da i sada pomognemo koliko možemo. Veliki broj ugostiteljskih objekata je kršio mjere i smatramo da je to problem. Pozivam sve ugostitelje na suradnju nećemo ih ostaviti same. Ja nisam protiv njih, volio bih da nema pandemije, ali mi moramo poslušati zdravstveni sektor", rekao je Dodik.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?