FHMZ BiH

U prvom tjednu listopada izmjena sunčanih i oblačnih dana

kiša jesen
Stojan Lasić
03.10.2022.
u 13:49

Izmjena sunčanih i oblačnih dana nastavit će se i u prvom tjednu listopada. Kiša je u utorak moguća samo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine. U središnjim područjima preovladavat će oblačno, a na području Krajine pretežito sunčano vrijeme.

Sunčano uz slabu maglu u jutarnjim satima u Bosni izvjesno je u srijedu. Više oblaka i blagi porast temperature zraka prognozira se od četvrtka do subote.

U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna očekuje se pretežito sunčano sa slabom maglom u jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova.

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu tjedna varirat će od 4°C do 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 16°C i 21°C, na jugu zemlje do 23 stupnja - navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u izgledu vremena za period od 4. do 17. listopada 2022. godine.  

U drugom dijelu tjedna temperature zraka bit će više za dva do tri stupnja.

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od 11. listopada na prostoru Bosne i Hercegovine moguća je kiša. Veća količina padalina moguća je u zapadnim područjima.

Nestabilno vrijeme s kišom zadržat će se do kraja prognoznog razdoblja.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 9°C u Bosni do 11°C u Hercegovini.

Maksimalne temperature kretat će se između 10°C i 15°C u Bosni do 18°C u Hercegovini – prioćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije