Naslovnica Vijesti

U nastavku operativne akcije “Istok” pronađena tri migranta

06. rujna 2018. u 15:59 0 komentara 65 prikaza

Danas su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, PS Kladanj, zaprimili informaciju da su u mjestu Vitalj, općina Kladanj, prilikom kontrole putničkog motornog vozila pronađanjena tri ilegalna migranta, državljana Islamske Republike Iran, koji su kod sebe imali identifikacijska dokumenta, ali su u Bosnu i Hercegovinu ušli ilegalno.
Policijski službenici SIPA-e su poduzeli sve potrebne mjere i radnje, te obavijestili dežurnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine o saznanju o mogućem počinjenju krivičnog djela Krijumčarenje ljudi iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.
U skladu sa uputama tužitelja, vozač pomenutog motornog vozila je u prostorijama SIPA-e saslušan u svojstvu osumnjičene osobe, dok će navedeni migranati naknadno biti saslušani u svojstvu svjedoka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.