U nastavku akcije 'Zadruga' izvršeni pretresi na 14 lokacija

SIPA
08.03.2018.
u 14:06

 U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" privedeno je, odnosno ispitano više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te pranjem novca, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Sarajevo (MUPŽS).

Naime, policijski službenici Odjela kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ŽS su, postupajući po naredbama Županijskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužiteljstva ŽS, te u suradnji sa Poreznom upravom FBiH, u srijedu su izvršili pretrese na četrnaest lokacija na području ŽS, uključujući trinaest prostorija pravnih osoba, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti određeni predmeti i dokumentacija.

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju kaznenih djela - organiziranog kriminala, u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te pranjem novca, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih, su pozvane, ispitane i kriminalistički obrađene osobe inicijala  J. A.( 1976.), M. A.(1975.), V. A. (1988.), B. N. (1958.), B. S.(1974.), H. E. (1954.), B. S. (1959.), M. L.(1977.), B. F. (1952.), B. Z. (1958.) i Š. M.(1968.), svi nastanjeni u Sarajevu.

Istovremeno, uhićeni su  K. E.(1979.), S. Š. (1965.) i A. S.(1963.), svi nastanjeni u Sarajevu, i predani u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhićenih osoba MUP-a ŽS.

Protiv spomenutih osoba, izvještaj o počinjenim kaznenom djelima bit će dostavljen Tužiteljstvu ŽS, a K. E., S. Š. i A. S. će, uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima, biti predani u dalju nadležnost Tužiteljstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije