Stiže zatopljenje

U narednim danima sunčano vrijeme s natprosječnim temperaturama

02.04.2020.
u 17:07

Nakon hladnog vala koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, u narednih desetak dana predstoji nam lijepo vrijeme. Mladi meteorolog Nedim Sladić govori da će temperature biti natprosječne za ovo doba godine.

- Prognozni modeli su suglasni da je pred nama suho vremensko razdoblje sa porastom temperature zraka. Naročito veći porast temperature očekuje se od početka idućeg tjedna, negdje oko 7. travnja kada vrlo vjerojatno u većem dijelu BiH više temperature zraka će se kretati između 17 i 23 stupnjeva. Dakle, idemo u natprosječno visoke temperature zraka za mjesec travanj nakon ovog hladnog vala koji je spuštao temperature zraka do minus šest stupnjeva Celzija u većem dijelu centralne Bosne - ispričao je Sladić.

Dodaje da će narednih dana jutra biti sve manje hladna.

- Do subote možemo očekivati minuse u jutarnjim satima, no oni će biti do minus tri stupnja, ali nakon toga i jutarnje temperature zraka će biti u malom plusu. Ne vidi se za sada nikakva naznaka da bi se zima vratila u Bosnu i Hercegovinu, tako da možemo reći da u narednom razdoblju, do 12, 13. travnja možemo očekivati stabilno, suho, toplo vrijeme, odnosno, toplije od višegodišnjeg prosjeka. S tim da se poslije 13. travnja vidi neka promjena vremena, ali dosta slaba, rekao je Sladić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?