izbori u RH

U Mostaru u 19 sati zatvorena biračka mjesta za hrvatske predsjedničke izbore

22.12.2019.
u 19:56

U Mostaru su večeras u 19 sati zatvorena sva biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, potvrđeno je Feni iz Generalnog konzulata RH Mostaru.

- Svi oni koji su se u 19 sati zatekli na biračkom mjestu imaju pravo glasovati i oni će izvršiti svoju dužnost glasovanja - kazali su iz Generalnog konzulata.

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini mogli su danas od 7 sati glasovati za predsjednika RH na ukupno 44 biračka mjesta i to u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH. Najviše biračkih mjesta, njih 19, bilo je u Mostaru, zatim Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i Banja Luci (2).

Na sedmim predsjedničkim izborima od neovisnosti RH, hrvatski birači u nedjelju su odlučivali tko će u idućih pet godina biti na čelu države - aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ili netko od njezinih 10 protukandidata (Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Dalija Orešković, Dario Juričan, Dean Kovač, Anto Đapić, Katarina Peović, Ivan Pernar i Nedjeljko Babić).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?