Naslovnica Vijesti

U Mostaru tradicionalni božićni koncert 'Gradu s ljubavlju'

06. prosinca 2018. u 08:23 0 komentara 88 prikaza

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo sv. Ante Cim - Mostar u subotu, 8. prosinca, u Mostaru priređuje svoj tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju".

Kao i dosadašnjih 25 godina, ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije, najavili su organizatori.

Koncert će biti održan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Društvo sv. Ante Cim njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine, kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor ovoga kraja.

 "Mi smo 25 godina sa Vama i za Vas jer sve što zajedno sačuvamo kroz stoljeća postaje kulturno blago jednog naroda", poručili su iz tog društva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.