Toplinski val

U Mostaru prave tropske vrućine, živa na gradskom termometru skočila na 41 stupanj

23.06.2021.
u 16:45

U Mostaru je danas nesnosna vrućina opustošila gradske ulice, a živa termometra u staroj jezgri grada je skočila na 41 stupanj, prenosi Klix.ba.

Rijetki turisti i građani Mostara  na ulici se na sve moguće načine rashlađuju i štite od sunca.

Šeširi, kačketi sunčane naočale i voda za piće ili sladoled su samo dio metoda u kojima su turisti i građani Mostara pronalazili dašak osvježenja i zaštite od vrelih sunčevih zraka u najvećem hercegovačkom gradu.

Dobri poznavatelji Mostara izbjegavajući sunce koriste prečace između zgrada ili rijetku hladovinu mostarskog zelenila, dok turisti u staroj gradskoj jezgri, kao i mladi Mostarci osvježenje traže i u rijeci Neretvi ili polijevanjem vodom na Starom mostu kod mostarskih skakača.

Naglim skokom temperatura u Mostaru su već za vikend oživjela i gradska kupališta, a sudeći prema epidemiološkim mjerama i otežanim odlascima na more, ove godine bi mostarske plaže i izletišta mogli doživjeti svoj puni procvat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?