festival

U Mostaru počeo Festival dječje knjige 'Stablo nasred svijeta'

17.10.2018.
u 12:33

"Stablo nasred svijeta" naziv je 1. festivala dječje knjige koji je u organizaciji Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) počeo danas u Mostaru.

Ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar Julijana Pavlović kazala je kako je cilj ovog festivala promovirati knjigu, družiti se i gledati osmijehe na licima mladih, ali i kako bi se poboljšao kulturni život u gradu.

- Nemamo ovakav festival u gradu, a naš grad je to zaslužio - naglasila je Pavlović.

Dodaje kako će na festivalu biti upriličen niz cjelodnevnih radionica i 'maštaonica' te da će na festivalu sudjelovati djeca iz većeg broja škola i vrtića.

Voditeljica Službe za rad s korisnicima u Narodnoj knjižnici HNŽ-a Mostar Zorica Marić ocijenila je kako program festivala nije slučajno odabran, kao ni pozvani pisci.

- Rukovodili smo se time da pisci koje smo pozvali na ovaj Festival dječje knjige budu animatori, budu za poticanje čitanja, poticanje verbalnog izražavanja, razvijanje svijesti o važnosti čitanja i slično jer će oni, kroz interakciju s djecom, to i uspjeti - izjavila je Marić.

Pored toga, također je istaknula kako su na natječaj za najbolju dječju priču pristigla ukupno 43 literarna rada.

- Festival ćemo zatvoriti predstavom u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar na toj istoj lokaciji, a prije predstave bit će upriličeno proglašavanje pobjednika natječaja u Galeriji kraljice Katarine Kosače - dodala je Marić.

Festival dječje knjige održavat će se do 19. listopada u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?