Nepoznati počinitelji

U dvorištu crkve u Varešu srušili jarbol i odnijeli zastavu hrvatskog naroda

27.09.2021.
u 12:10

Nekoliko lokalnih medija već danima vode harangu o zastavi hrvatskog naroda koja je bila istaknuta u dvorištu crkve u Varešu pored spomenika koji se nalazi na ovoj lokaciji, prenosi portal Pogled

Do kulminacije je došlo sinoć, odnosno, tijekom noći, kada su nepoznati počinitelji upali na prostor crkvenog zemljišta, srušili jarbol i odnijeli zastavu hrvatskog naroda. Ovaj napad na Hrvate Vareša i crkvenu imovinu još jedan je primjer kako pojedinci žele graditi suživot na ovim prostorima. 

Sve ovo se događa pred obilježavanje patrona Župe, te mjesec dana pred obilježavanje stradavanja Hrvata Vareša, a očekuje se da policijske strukture otkriju tko je počinitelj ovoga napada. 

Nažalost, među onima kojima nije jasno kako Hrvati u BiH mogu imati zastavu svoga naroda je i športaš Farik Muhić koji je svojim pisanjem na društvenim mrežama dolio ulje na vatru. 

- Ja kao sportista i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bi da znam koga prestavljam, Bosnu i Hercegovinu ili “anam one tam”? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moscov na takmičenje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam šta ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadlažne. Pa sam ih zatekao pitanjem da li oni znaju išta o ovome. Odgovor je bio: A dže to visi? Nisu ni oni upućeni u ovo. Zamolio sam lijepo da kontaktiraju Radio Bobovac da nam objasne povod ovoga. Ili ako zna neko od ovih što će vidjeti da objasni. Herceg Bosna – Šta je to? Od kud ovo u Varešu?”, objavio je Farik na svom profilu. (tekst objavljen bez lekture)

Očito nedovoljno educiranom Fariku preporučamo da pogleda kako je Damir Beljo ulazio u ring. Kad već mladi Farik nije dovoljno učio u školi, neka uči od Belje. I vidi kako se voli svoj narod i zemlja u kojoj živi. 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
16:26 27.09.2021.

To je naj gore kad svoje nemaš a tuđe ti smeta. Hrvati su ponosni na svoju zastavu i to je naša svetinja . Taj nazovi sportaš koji to nerazumije nitko mu nije kriv jer on mrzi sve do podne aa od podne i sam sebe. Njega treba žaliti a ne se ljutiti na njega. Šta je odlika sporta ako nije tolerancija poštovanje i nadmetanje a ne mržnja sportašu moj jadni.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije