Izabrani izaslanici u Klub Hrvata i Klub Bošnjaka

U državnom Domu naroda HDZ BiH dobio tri izaslanika, HDZ 1990. jednog

27.01.2023.
u 16:02

Stranke Hrvatskog narodnog sabora imat će četiri od ukupno pet izaslanika u državnom Domu naroda i to HDZ BIH tri, a HDZ 1990. jednog izaslanika. Na danas održanoj sjednici federalnog Doma naroda izabrani su izaslanici u klubove hrvatskog i bošnjačkog naroda. U predviđenoj proceduri i to nakon obavljenog zadatka Privremenog povjerenstva za izbor i imenovanje, to  radno tijelo je usvojilo zaključak da je postupak ovjere kandidatskih listi proveden u skladu s Izbornim zakonom te je predložilo da se usvoji izvještaj kako bi delegati mogli glasati. Dom naroda FBiH ranije je dostavio je kandidatske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za izaslanike državnog Doma naroda. Takvih listi ukupno je 13, a zaključkom CIK-a su sve potvrđene.

Iz Kluba Hrvata su danas su tako izabrani Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a BiH, Ilija Cvitanović (HDZ 1990.) i Zlatko Miletić. U državni Dom naroda iz Kluba Bošnjaka izabrani su Šefik Džaferović, Safet Softić iz SDA, Dženan Đonlagić iz DF-a, Kemal Ademović iz NiP-a i Džemal Smajić (SBiH). Ovim izborom okončan je proces popunjavanja državnog Doma naroda, a time i proces uspostave zakonodavne vlasti na razini države. Naime, Narodna skupština Republike Srpske već je ranije popunila Klub Srba u Domu naroda te će SNSD imati četiri izaslanika, a jednog će imati SDS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?