COVAX

U Bosnu i Hercegovinu stiglo još 40.800 doza AstraZeneca cjepiva

14.05.2021.
u 16:21

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je putem globalnog mehanizma COVAX pristigao novi kontingent od 40.600 doza cjepiva namijenjenih stanovnicima Bosne i Hercegovine.

Informaciju da su u Bosnu i Hercegovinu pristigle nove doze cjepiva potvrdio je na Twitter profilu pomoćnik ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Dušan Kojić.

"Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu upravo je stiglo 40.800 doza AstraZenecina cjepiva. Naredna isporuka s istim brojem cjepiva putem COVAX-a bit će isporučena za pet tjedana", napisao je Kojić.


Podsjetimo, pored ovog kontingenta AstraZenecina cjepiva, putem COVAX sustava u Bosnu i Hercegovinu u posljednjih nekoliko dana isporučeno je nekoliko kontingenata Pfizerova cjepiva.

U ponedjeljak, 10. svibnja, u Bosnu i Hercegovinu je stiglo 43.290 doza Pfizerova cjepiva, a samo dva dana kasnije isporučeno je dodatnih 64.260 doza cjepiva istog proizvođača.

Osim cjepiva nabavljenih preko COVAX-a i EU4Healtha, cjepiva Bosni i Hercegovini donirale su Srbija, Turska i Kina. Republika Srpska je uspjela nabaviti cjepiva izravno od proizvođača iz Rusije i Kine, ali u tome nisu uspjele državna vlast i Federacija Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?