Vrijedni poslovi cestogradnje

Tvrtka iz BiH s rumunjskom tvrtkom u poslu od pola milijarde eura

23.09.2022.
u 18:49

Rumunjski div UMB dobio je posao gradnje devet kilometara autoceste u ovoj zemlji. Na dionici se nalaze i tuneli dugi dva kilometra, a kako Rumunji nemaju iskustva s gradnjom tunela, ovaj posao uradit će sarajevski Euro-Asfalt.

Rumunjska građevinska kompanija UMB pobjednik je natječaja za projektiranje i gradnju autoceste s tunelima Lugoj - Deva, objavio je danas u Temišvaru ministar prometa Rumunjske Sorin Grindeanu, navodi se u objavi rumunjskog portala economedia.ro. Autocesta je duga 9 km, od čega su 2 km tuneli, a rok za završetak je kolovoz 2026. Vrijedno je istaknuti udruživanje rumunjske građevinske kompanije s Euro-Asfaltom, jakim cestograditeljem iz BiH, radi nadoknade iskustva u tunelogradnji koje UMB nema, napominje economedia.ro.

Procijenjena vrijednost ugovora je između 460 i 523 mil. eura.

- Na prethodnom projektu, autocesti od Margine do Holdee, rumunjski je građevinar odlično uradio svoj posao, što nam je jamstvo da će i ovaj biti urađen poštujući sve uvjete iz ugovora - rekao je Grindeanu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije