Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Tužiteljstvo BiH: Pozitivni pomaci u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima

25. veljače 2021. u 16:28 0 komentara 39 prikaza

Članovi Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija danas su na sastanku, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, razmatrali zajedničke aktivnosti u prevazilaženju aktualnih problema u procesuiranju predmeta koji se odnose na trgovinu ljudima i ilegalne migracije.

U radu Udarne grupe, aktivno sudjeluje oko 20 dužnosnika iz tužiteljstava, policijskih i sigurnosnih agencija i institucija za provedbu zakona sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Na sastanku, koji je održan u Tužiteljstvu BiH, razgovarano je o zajedničkim aktivnostima u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ilegalnih migranata i drugih kaznenih djela iz te oblasti.

Nakon izlaganja rezultata rada svih institucija u proteklom razdoblju, zaključeno je da postoje pozitivni pomaci u pogledu procesuiranja te vrste kaznenih djela.

Navedeni rezultati su rezultat rada članova Udarne grupe, te specijalizirane Mreže tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, kao i formiranih koordinacijskih timova na entitetskim i lokalnim razinama.

Također, ulažu se značajni zajednički napori u prepoznavanju elemenata kaznenih djela trgovine ljudima, u okviru kaznenih djela krijumčarenja ljudi, posebno unutar migrantske populacije koja se nalazi u BiH.

Članovi Udarne grupe, zahvalili su se predstavnicima međunarodne zajednice koji putem edukacija tužitelja, istražitelja i sudaca, te na druge način, daju potporu jačanju vladavine prava u ovoj oblasti, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.