Odlazak na odmor bit će ugodniji:

Tunel Crnaja i dionica Stolac - Neum trebali bi biti završeni u lipnju

29.05.2022.
u 10:34

Od srpnja put u Neum i dalje na hrvatsku obalu trebao bi biti znatno ugodniji.

Naime, iz Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine na upit Faktora odgovorili su da bi se radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac - Neum dužine 36 kilometara trebali završiti u srpnju.

- Radovi na izgradnji magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac izvode se u skladu s planiranom dinamikom. JP Ceste FBiH, koje je implementator ovog projekta, još jednom ističu da je, kako je to i do sada navođeno, rok za završetak radova na kompletnoj cesti od Neuma do Drenovca srpanj 2022. godine, odnosno druga polovina mjeseca - kazali su nam u JP Ceste FBiH.

Podsjećamo, radovi su počeli u travnju 2018. godine, a ukupna vrijednost procijenjena je na 88,9 milijuna KM. Na taj način bi vožnja starom cestom preko Svitave do Neuma, što je bila dugogodišnja noćna mora za većinu vozača, otišla u zaborav.

No da bi se došlo do ceste Stolac - Neum potrebno je proći kroz tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica. Radovi na rekonstrukciji Crnaje počeli su u veljači 2021. godine, koštaju 12,8 milijuna KM, a financiraju se iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).
 
Tijekom radova na Crnaji stvarale su se velike gužve, pogotovo vikendom. I to bi uskoro trebalo postati prošlost.

- Prema ugovorenoj dokumentaciji i dinamičkom planu, svi radovi u tunelu Crnaja bi trebali biti okončani do kraja lipnja 2022. godine. U ovom trenutku ne postoje naznake nikakvih pomjeranja - istaknuli su iz JP Ceste FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?