UBOJSTVO LANE BIJEDIĆ

Tragičnu smrt mlade Mostarke neće istraživati slavni patolog?

31.08.2020.
u 16:20

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije demantiraju angažman Johna Clarka u istrazi smrti Lane Bijedić. Ipak, postoji mogućnost da se njega ili još neke kolege iz BiH angažira na slučaju

Istraga o ubojstvu mlade Lane Bijedić iz Mostara koje je potreslo regiju u listopadu prošle godine još uvijek ne napreduje željenim intenzitetom, a istražitelji novih saznanja posljednjih mjeseci nemaju.

Mediji u BiH objavili su kako je rasvjetljavanje smrti Lane Bijedić iz Mostara preuzeo je John Clark, forenzički vještak za patologiju Sveučilišta u Glasgowu kojeg je Haaški sud angažirao za vještačenja ekshumacija masovnih grobnica u okolici Srebrenice, ali iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije to su nam demantirali, kao i napise da je sve prevedeno na engleski i poslano Clarku.


- Ne može on niti bilo tko drugi preuzeti slučaj. Postoji mogućnost da se njega ili još neke kolege iz BiH angažira na slučaju. O tome se govorilo, ali nije bilo riječi o konkretnim imenima i ne znamo još hoće li to biti Clark i hoćemo li uopće nekoga angažirati. Kolege koji rade na slučaju jesu se savjetovale s kolegama iz svoje struke, kazao nam je tužitelj iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić, koji vodi cijeli ovaj slučaj.

Iako su mediji objavili kako je Clark odmah kazao da se radi o samoubojstvo iz Tužiteljstva koje vodi ovaj slučaj to za sada ne prihvaćaju. Obdukcijski nalazi nakon smrti ukazivali su na to da se radi o ubojstvu.


- Razgovarali smo s velikim brojem svjedoka, a i dalje pregledavamo nadzorne kamere kako bismo uočili još neko vozilo ili osobu koja bi mogla biti svjedok, kazao nam ej Aničić.

Lana Bijedić iz Mostara je kobne nedjelje, 6. listopada, trebala otputovati u Sarajevo gdje je upisala fakultet. Desetog listopada, po želji majke, sahranjena je u Beogradu, a majka Nina Bijedić, dekanica na Fakultetu informacijskih tehnologija, se iz Mostara, nakon kćerkine smrti, preselila u Beograd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije