MUKE GLUMCA

Tom Cruise ljut: Želi odgoditi premijeru dva dugo iščekivana filma

03.06.2023.
u 09:31

Cruise glumi u nadolazećem akcijskom špijunskom filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Glumac Tom Cruise navodno pokušava pomaknuti datume izlaska Barbie i Oppenheimera. U filmskoj zajednici dobro je poznata činjenica da dva dugo iščekivana filma izlaze istog dana: povijesni triler Christophera Nolana Oppenheimer i fantastična komedija Grete Gerwig Barbie i oba imaju zakazanu premijeru za 21. srpnja 2023. Međutim, Tom Cruise navodno ima problem s tim.

Problem u vremenu

Cruise glumi u nadolazećem akcijskom špijunskom filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, koji bi trebao imati premijeru 12. srpnja 2023., što je nešto više od tjedan dana prije izlaska Barbie i Oppenheimera.

Prema Puck Newsu, Cruise se žalio rukovoditeljima Paramounta kako će Oppenheimer tri tjedna nakon premijere zauzeti sva IMAX platna u Sjevernoj Americi, što znači da obožavatelji koji žele pogledati novi Mission: Impossible imaju samo devet dana da ga pogledaju u IMAX-u prije nego što svako platno ovog poznatog premium formata preuzme Nolanov povijesni ep.

Sedmi film u popularnoj špijunskoj franšizi višestruko je odgađan zbog koronavirusa te ima proračun od gotovo 300 milijuna dolara, pa nije ni čudo da Tom Cruise želi optimalno razdoblje prikazivanja za svoj film. Činjenica da Oppenheimer izlazi tako skoro nakon sedmog filma o špijunu Etanu Huntu mogla bi utjecati na prihode na kino blagajnama, posebno sa svojim prikazivanjem u IMAX-u.

Dobra zarada

Kako navodi Index, prošlogodišnji film Toma Cruisa Top Gun: Maverick zaradio je 110 milijuna dolara, od ukupnih 1.49 milijardi dolara, prikazivanjem u IMAX-u. Ovo ilustrira kako će obožavatelji vjerojatno htjeti vidjeti Cruiseove vratolomije koje prkose smrti na najvećem mogućem platnu, ali ovog ljeta za to neće imati puno vremena.

Unatoč Cruiseovim naporima, izgledi da će Oppenheimer biti premješten ovako kasno pred premijeru ipak nisu pretjerano obećavajući.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?