Blokirala promet

Tijekom nasilnog prosvjeda na Manhattanu uhićena kći gradonačelnika New Yorka

01.06.2020.
u 14:33

Dvadesetpetogodišnja Chiara de Blasio je uhapšena u subotu navečer nakon što je njujorška policija okupljanje demonstranata na Manhattanu proglasila nelegalnim.

Kćerka gradonačelnika New York Cityja je lišena slobode zbog blokiranja saobraćaja i odbijanja naredbe da napusti lokaciju. Policijski izvori su za New York Post rekli da je uhapšena na mjestu paljenja policijskih automobila gdje su se sukobili demonstranti i policija.

Prilikom hapšenja Chiara nije rekla da je gradonačelnikova kćerka, ali je policiji dala adresu rezidencije. Vjeruje se da je uhapšena sat prije nego je gradonačelnik održao konferenciju za medije u kojima se zahvalio na mirnim protestima, ali i poručio da je "vrijeme da ljudi idu kućama".

Nakon što je dobila naređenje da se pojavi na sudu Chiara je puštena na slobodu, piše Russia Today.

Protesti u New York Cityju traju već nekoliko dana, a obilježili su ih nasilje i krađe. Mirna okupljanja, ali i neredi širom SAD-a posljedica su ubistva Georgea Floyda koji je preminuo nakon što mu je policajac prilikom hapšenja koljenom pritiskao vrat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?