sastanak

Tegeltija s predstavnicima gospodarskih komora o novom zakonu o javnim nabavkama

03.12.2020.
u 17:08

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, zajedno s članovima Kolegija Vijeća ministara BiH, održao je danas u Sarajevu
sastanak sa v.d. direktora Agencije za javne nabavke, predstavnicima Delegacije Europske unije i predstavnicima gospodarskih komora Republike Srpske i Federacije BiH koji su predvodili stručni tim koji je ovom prilikom predstavio radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama.

Cilj kreiranja novog zakonskog rješenja o javnim nabavkama j pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova za ponuđače, u skladu s europskim direktivama, te brže, efikasnije i transparentnije funkcioniranje njavnog sektora.

Tijekom sastanka, Tegeltija je istaknuo da ne vidi razlog da netko ne podrži zakon koji je od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni
sektor u BiH, zahvalivši stručnjacima iz Republike Srpske i Federacije BiH na angažiranosti u iznalaženju zakonskih rješenja koja za cilj imaju unapređenje poslovnog i gospodarskog ambijenta BiH.

Radna verzija novog Zakona o javnim nabavkama BiH, koja je danas predstavljena na sastanku, bit će dostavljena svim nadležnim organima i institucijama na daljnje razmatranje i doradu, te upućena u redovite institucionalne procedure, priopćeno je iz Vijeća ministara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije