di Ruzza i kordić

Talijanski veleposlanik: Mostar svijetla točka u zabrinjavajućoj političkoj situaciji u BiH

28.01.2022.
u 18:32

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se ovom posjetom iz Mostara poslala poruka o apsurdnosti rata, te da je takva poruka još važnija u sadašnjoj situaciji u zemlji

Nakon odavanja počasti trojici ubijenih talijanskih novinara, veleposlanik Republike Italije u BiH Marco di Ruzza i gradonačelnik Mostara Mario Kordić održali su sastanak u Gradskoj upravi na kome je naglašeno kako je zadaća Veleposlanstva i Grada spajati ljude i realizirati konkretne projekte.

Veleposlanik di Ruzza dodao je da je u trenutnoj zabrinjavajućoj političkoj situaciji u BiH Mostar svijetla točka, te da kao takav pruža nadu u svjetliju budućnost, priopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se ovom posjetom iz Mostara poslala poruka o apsurdnosti rata, te da je takva poruka još važnija u sadašnjoj situaciji u zemlji. Naglasio je važnost i čvrstoću međusobnih odnosa ove dvije zemlje, te se osvrnuo i na pozitivne primjere suradnje Mostara i gradova prijatelja iz Italije, uz želju da se takvi projekti nastave u budućnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o procesima u Mostaru i razvojnim planovima, te o aktivnostima u kojima bi Gradu eventualno moglo pomoći talijansko Veleposlanstvo, posebno u pitanjima funkcioniranja mostarskog aerodroma i komunalnim projektima, a veleposlanik je obećao potporu u njihovom okviru mogućnosti

Veleposlanik Di Ruzza govorio je i o želji da šire misiju podučavanja talijanskog jezika u Mostaru s eventualnom mogućnošću da talijanski jezik postane dio obrazovnog kurikuluma u BiH.

Gradonačelnik Mostara podržao je tu inicijativu te obećao pomoći oko organizacije sastanka s predstavnicima institucija nadležnih za pitanja obrazovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?