NALAZ OBDUKCIJE

Talijanski menadžer preminuo je zbog udisanja ugljičnog monoksida

Ivo Cagalj/PIXSELL
14.08.2019.
u 17:00

Djevojčica i dječak i dalje su životno ugroženi, a nalaze se na odjelu intenzivne njege u KBC-u Split

Uzrok smrti muškarca pronađenog na brodu kod Hvara jest trovanje ugljičnim monoksidom. Otrovalo se još pet osoba koje su helikopterom prevezene u splitsku bolnicu, a među njima je i dvoje djece koja su još uvijek životno ugrožena.  

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz preminulog talijanskog državljanina potvrdio je sumnje da je preminuo zbog udisanja ugljičnog monoksida.

Liječnici KBC-a Split kazali su danas da su kod pacijenata utvrdili povišenu koncentraciju karboksihemoglobina, što je posljedica udisanja ugljičnog monoksida. 

"Djevojčica i dječak i dalje su životno ugroženi s višeorganskim zatajenjem. Na respiratoru su, sve vitalne funkcije im održavamo. Stabilniji su danas nego što su bili jučer", rekla je dr. Branka Polić iz KBC Split. "Vidimo da je riječ o povišenoj koncentraciji karboksihemoglobina, što je posljedica udisanja ugljičnog monoksida", kazala je.

"Od troje bolesnika koji su došli, majka djece imala je najtežu sliku. Njeno stanje danas je bolje, ali daleko je od dobroga. Gradonačelnik tog talijanskog gradića i njegova supruga bolje su. Danas će biti pušteni na kućnu njegu", kazali su u KBC-u Split.

Pozlilo policajcima na očevidu

Dvojica policajaca koji su bili na očevidu na brodu Atlantia u Hvaru osjetili su slabost i pregledani su na hitnoj medicinskoj pomoći u Hvaru. Pušteni su kućama. Tu informaciju potvrdili su za Večernji u PU splitsko-dalmatinskoj.

  – Oni su preventivno pregledani i pušteni kućama – rekla je glasnogovornica Antonela Lolić. Kod njih nije riječ o trovanju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije