SARAJEVO

Tadić i Piotrovski o suradnji Tužiteljstva BiH i UNODC-a

22.10.2020.
u 10:20

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić razgovarala je s predstavnicom UNODC (Ured UN-a za borbu protiv droge i kriminala) u Bosni i Hercegovini Dubravkom Piotrovski o regionalnom projektu za zaustavljanje nedozvoljene trgovine oružjem i druge nezakonite trgovine, koji u Bosni i Hercegovini realiziraju UNODC kroz Globalni program za vatreno oružje (GFP).

Piotrovski je prenijela glavnoj tužiteljici izraze zahvalnosti na dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji od Simonette Grassi, voditeljice Globalnog programa za vatreno oružje UNODC-a u Beču, kao i Diman Dimova, dužnosnika UNODC-a za prevenciju kriminala i kazneno pravosuđe. 

Predstavnica UNODC-a upoznala je glavnu tužiteljicu s planiranim aktivnostima u okviru tog projekta.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH zahvalila se predstavnici UNODC-a na iskazanoj namjeri za suradnju te istaknula da Tužiteljstvo, sukladno svojoj nadležnosti, procesuira predmete koji se odnose na nezakonitu trgovinu, te krijumčarenje i neovlašten promet naoružanja, streljiva i proizvoda dvojne namjene, sukladno Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, a navedena kaznena djela često imaju regionalni i međunarodni karakter i u svezi su sa kaznenim djelima terorizma, neovlaštenog prometa opojnih droga i trgovinom ljudima. 

Tužitelji Tužiteljstva BiH pohađali su i specijalističke obuke iz navedene oblasti koje su organizirale te međunarodne organizacije, te će se suradnja nastaviti, saopćeno je iz Državnog tužiteljstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije