Matt Joseph

Svjedok potpisivanja Daytona: Možemo uraditi više za BiH

matt joseph
22.11.2020.
u 08:09

Daytonski sporazum, koji je okončao četverogodišnje razarajuće ratno stanje i donio mir u BiH, parafiran je na jučerašnji dan 1995. godine. Dugotrajni pregovori vođeni su u američkoj bazi “Wright-Patterson”.

Među prisutnima na potpisivanju Daytonskog sporazuma bio je Matt Joseph, gradski izaslanik i jedan od članova Organizacijskog odbora. U razgovoru za “Avaz” povodom 25 godina od parafiranja Mirovnog sporazuma, naveo je kako se stvari nisu razvijale na način na koji su trebale.  

- Ako ćemo uzimati zasluge za okončanje rata, onda je naša odgovornost i da taj sporazum bude proveden. Mi smo ovdje i dalje jako angažirani, ali vjerujem da možemo uraditi više - rekao je Joseph.

U gradu Daytonu postoji organizacija koja se trudi očuvati uspomenu na potpisivanje sporazuma. Svake godine u sklopu obilježavanja organiziraju konferenciju ili okupljanje u plazi “Ambassador Richard Holbrooke”.  

Ali, zbog pandemije koronavirusa, održali su zoom konferenciju o temi “Buduća američka politika za BiH“.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije