Dan općine Stolac

Svečeni prijem na nekropoli stećaka Radimlja

21.07.2019.
u 18:50

U gradu na Bregavi svečano se proslavlja Dan općine, te patron Župe Stolac - sv. Ilija. Tim povodom sinoć je na nekropoli stećaka Radimlja upriličen svečani prijem. Ove godine prijemu su nazočili brojni Stočani i gosti, načelnici i gradonačelnici drugih gradova i općina, predsjednik Vlade HNŽ-a sa svojim ministrima, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, dužnosnici sa svih razina vlasti i mnogi drugi.

Načelnik Stjepan Bošković tom se prigodom osvrnuo na sve što je postignuto u zadnjih godinu dana, ali i planovima i projektima koje općinska administracija planira realizirati u budućnosti.

Načelnik je istaknuo bitnu ulogu nevladinog sektora i nevladinih udruga, javnih ustanova koje funkcioniraju u općini Stolac. Spomenuvši tako sajam Hercegovački plodovi Mediterana u organizaciji istoimene udruge, Udrugu mladih Inicijativa koja organizira SMART festival, Maticu hrvatsku Stolac koja već 17 godina organizira Stolačko kulturno proljeće. Prisutnima su se također obratili i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, gospodin Ivan Sabolić, i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Uručena su priznanja općine Stolac za izuzetan rad i doprinos razvoju kulture u općini Stolac; Glazbenoj školi Stolac, skupini Vidoštačka Kraljica, Matici hrvatskoj Stolac, HKUD Dubrave – Aladinići, te profesoru Ivi Ragužu.

Proslava se u Stocu nastavlja na Športskom centru gdje će se večeras održati finale Malonogometnog turnira Stolac 2019.“ . U župnoj crkvi u Stocu sutra je misno slavlje u 11 sati a predvodi ga biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, a u večernjim satima očekuje se koncert Miroslava Škore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije