Međugorje

Sve se pokrenulo uoči 40. Obljetnice Gospinih ukazanja

19.06.2021.
u 20:25

Osim molitvenih programa pripreme, ovih dana su započela i vanjska ukrašavanja međugorskih molitvenih mjesta i ulica. Tako su postavljeni veliki jumbo plakati i zastave sa logom obljetnice i Gospinim likom oko vanjskog oltara i svim važnijim točkama župe i po prometnicama. Organizirana su i čišćenja cijele župe.

Svjesno ili nesvjesno, jedna atmosfera uzbuđenosti osjeća se u svima koji vole Kraljicu Mira! Vidljiviji su i strani hodočasnici po ulicama, brojni automobili, domaći hodočasnici pješaci koji pristižu nakon cjelonoćnog hoda… Nekako, kao da se sve odjednom pokrenulo!

Početkom tjedna trebale bi pristići i hodočasničke skupine koje su organizirale svoj dolazak baš na Obljetnicu. Očekuju se u najvećem broju hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, SAD-a, Južne Amerike, Španjolske, Rumunjske Hrvatske. Očekuje se čak i petstotinjak Talijana koji još uvijek imaju zabranu kretanja autobusima izvan zemlje, ali su se hodočasnici organizirali po manjim grupama u kombijima i osobnim automobilima.

Glasila župe puna su svjedočanstava svjedoka prvih dana ukazanja koja govore o snazi vjere i milosti koje su im dale hrabrost u ispovijedanju Gospine prisutnosti! Za nadati se da će ova Obljetnica obnoviti te milosti vjere koje su puno važnije od bilo kakvog čuda ili znaka ili znatiželje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije