Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sutra na Čepu "Božićni koncert" udruge UZOR i VS "Ivančice i prijatelji"

22. prosinca 2019. u 18:16 0 komentara 26 prikaza

Nakon izvrsnog "Božićnog koncerta" udruge UZOR i vokalnog sastava "Ivančice i prijatelji" u Barama, koncert će se održati i na Čepu. Filijalna crkva sv. Nikole Tavelića ugostit će "Božićni koncert" kao dio najboljeg adventskog programa u središnjoj Bosni - "Božića u Busovači".

Udruga “UZOR” iz Busovače u suradnji s vokalnim sastavom „Ivančice i prijatelji“ svim Busovkama, Busovljacima i dragim gostima poklanja svečani božićni koncert koji će se održati u ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine, u crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu, s početkom u 18 sati.

Izvedbama poznatih božićnih i duhovnih pjesama poput „Raduj se, o Betleme“, „Syahamba“, „Mesija“, „Gloria“, ali i svima nam poznatim pjesmama poput „Tiha noć“, „Djetešce nam se rodilo“, „Svim na zemlji, mir, veselje“, vokalni sastav „Ivančice i prijatelji“ pod ravnanjem profesorice Magdalene Marić, dodatno će obogatiti program “Božića u Busovači” i uvesti nas u istinsko blagdansko raspoloženje koje već 20ak dana vlada u Busovači i na busovačkom božićnom programu.

Prvi dio ovog projekta - koncert u filijalnoj crkvi sv. Josipa u Barama održan je ovaj tjedan. Odlična atmosfera, prepuna crkva i nasmijana lica obogatili su čudesnu glazbenu večer u Barama, a sjajna atmosfera nastavljena je u dvorištu filijalne crkve gdje su se mještani i njihovi gosti uz organizatore i izvođače družili do kasno u noć.

Profesorica Magdalena Marić u izjavi za naš portal kazala je kako „Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine:

“VS „Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine i u tom relativno kratkom periodu zabilježili smo priličan broj značajnih nastupa diljem Središnje Bosne. Ovaj ansambl okuplja učenike, srednjoškolce i uposlene mlade ljude koje povezuje ista ljubav i strast – glazba“, kazala je prof. Marić istaknuvši:

„Svoju ljubav, ali i poseban dar, za ovaj blagdan – blagdan ljubavi, u suradnji s udrugom UZOR, želimo podijeliti s vama, dragi sugrađani! U radosnom iščekivanju s pjesmom dočekajmo najradosniji kršćanski blagdan – Božić! Dobro i na dobro nam došao.“

Uz izvedbe skladbi VS „Ivančice i prijatelji“, na koncertu će nastupiti i gosti koji će svojim muziciranjem i izvedbama podržati ove prekrasne događaje. Tako će na violini nastupiti Martina Andrijašević, s recitacijom Laura Šakić, pratnjom na gitari Boris Vučić, solistica Magdalena Marić, učenici OŠ „Busovača“ i drugi. Kroz program će sve okupljene voditi Kristina Čavara.

Božićni koncerti „Ivančica i prijatelja“ u filijalnim crkvama na Čepu i u Barama projekt je koji će udruga UZOR iz Busovače nastojati organizirati svake sljedeće godine kako bi žiteljima Busovače koji gravitiraju ovim crkvama priredili prigodan božićni program, a što će, vjerujemo, svima mnogo značiti.

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.