DOBRO JE ZNATI

Stručnjaci su otkrili neke od najvećih pogrešaka koje žene rade kod intimne njege

25.08.2019.
u 11:45

Neke stvari koje se smatraju dobrima, zapravo više štete nego koriste

Stručnjaci imaju nekoliko savjeta kako da intimno područje ostane uvijek zdravo i bez bakterija. Važno je paziti na sve, od odabira sapuna za pranje do donjeg rublja.  

Pažljivo s depiliranjem 

Stručnjaci kažu kako dlake na tijelu imaju svoju funkciju da zaštite od bakterija i virusa, a samim time se i protive depiliranju intimnog područja. Najvažnije je ne depilirati se za vrijeme menstruacije jer je tada najlakše razviti bakterije.  

Proizvodi za pranje  

Postoje posebni proizvodi za pranje intimnog područja, a najbitniji je da se ne koriste parfumirani sapuni. Ipak, najbolje je uvijek samo koristiti vodu kako se ne bi narušila pH vrijednost.  

Mokrenje nakon i prije spolnog odnosa  

Ovo stručnjaci nazivaju zlatnim pravilom te kažu kako pražnjenje mjehura smanjuje rizik od infekcija.  

Pogrešno donje rublje  

Jedno od najčešćih pogrešaka je donje rublje koje nije pamučno. Bilo kakvi umjetni materijali ili pak čipka stvaraju opasnost i mogućnost razvijanja gljivica ili urinarnih infekcija.  

Vježbanje  

Kod vježbanja je najvažnije odmah skinuti mokru odjeću kako se bakterije ne bi množile. Upravo je vlaga plodno tlo za razvoj bakterija, ali i gljivica pa je bolje spriječiti na vrijeme. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?