Reporteri Jutarnjeg u Kletištu

Stric Danijela Bezuka: Na radikalan čin su utjecale treće osobe

kletište
18.10.2020.
u 17:30

Jedan od stričeva Danijela Bezuka, mladića koji je na Markovu trgu pucao na policajca pa počinio samoubojstvo, za Jutarnji list nevoljko napominje da krivca za tragediju treba tražiti negdje drugdje, a ne unutar obitelji Bezuk, odnosno da su na takav radikalan čin sigurno utjecale treće osobe koje od jutra do mraka šire mržnju i negativnu energiju.

- Mislite da ne bismo vratili vrijeme na 12. listopada ujutro da ga spriječimo u nakanama? Ništa, nažalost, nismo ni znali ni naslućivali. Pustite nas da tugujemo u svojoj boli. Pustite nas da oplakujemo veliki gubitak. Radije se zapitajte bi li jedan tako divan, jedinstven i jednostavan mladić oduzeo sebi život... Bježao je pred ljutitim policajcima koji su ga naoružani s mecima u cijevima tražili po gradu. Prosudite sami je li u pitanju samoubojstvo, kako tvrde institucije - s gorčinom za ekipu Jutarnjeg, u Kletištu kod Kutine, govori rođak pokojnog Danijela.

- Ne treba Zdenku za zlo uzeti ni ono oružje koje je imao doma. Ono je jedini nijemi svjedok svakom borcu da je krvario za domovinu i bio spreman poginuti. Situacija je takva kakva je. Loša klima u zemlji vlada, nije teško kod ljudi probuditi jal, samo što su svi jaki na riječima po društvenim mrežama, a kad se organiziraju prosvjedi protiv vlasti i pojedinih odluka, onda se pojavi tek šačica ljudi, dok ostali galamdžije ostanu doma ili piju po kafićima.

Da, Danijel je bio ljut na to kako se loše vodi ova država. Ali njegovo ponašanje i govor nisu odskakali od klasične gorčine i netrpeljivosti koju ispoljava svaki treći građanin ove zemlje. Zato je, vjerujte mi, cijela obitelj ostala zaprepaštena njegovim činom. Odgajan je u duhu poštenja - zaključuje Danijelov rođak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije