Odlučili smo saznati koji je najbolji način za kuhanje tjestenine, tj. što nikako ne smijete raditi, a što morate raditi da bi vaša tjestenina ostala 'razdvojena', odnosno kako se ne bi slijepila tokom kuhanja.
Što ne smijete raditi:
Nikada nemojte stavljati ulje u vodu za kuhanje tjestenine jer je to prilično loš savjet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se tjestenina ne lijepi i onda kada ćete ju ocijediti tjestenina će pokupiti ulje s površine. Loša je stvar što se za takvu nauljenu tjesteninu umak neće primati.
Što raditi:
Tajna je u tome da stavite puno vode i da voda brzo vrije. Također je vrlo bitno zasoliti vodu za kuhanje tjestenine jer sol dovodi do povišenja vrenja. Vodu zasolite jako, trebala bi imati okus kao morska voda.
Također je dobro tjesteninu razdvojiti i ubacivati u nekoliko navrata, a ne sve odjednom. Tjestenina se počinje lijepiti u prvih 20 sekundi kuhanja i postepeno dodavanje će sprječiti lijepljenje.