banja luka

Stanivukovića i Dragičevića terete za pozivanje na nasilne promjene poretka u RS

15.01.2019.
u 14:51

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dostavili su danas izvješće protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Neslužbeno, izvješće je podneseno Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, a terete se da su kazneno djelo počinili 28. i 30. prosinca. 

Oni su, 28. prosinca 2018.godine, kako stoji u prijavi, u kući zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića organizirali sastanak na kojem su planirali, pozivali i poticali da se 30. prosinca 2018. iskoristi odobreni javni skup „Podrška Pravdi za Davida“, na kojem bi se prisutni građani poticali i pozvali na rušenje ustavnog uređenja RS-a i sigurnosti zemlje, odnosno svrgavanje najviših predstavnika vlasti.

To bi se uradilo, kako stoji u prijavi, nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a.

Potom se, kako stoji u prijavi, Stanivuković obrati javnosti sa zahtjevom za smjenu ministra unutarnjih poslova i drugih predstavnika vlasti RS-a, s tim da bi se nastavilo s blokadom institucija do ispunjenja tih zahtjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?