HEROJI U BIJELOM

Srce mu stalo u redu za cjepljenje u Sarajevu: Kako je Hitna pomoć spasila još jedan život

Facebook
16.06.2021.
u 09:08

Hitna pomoć Sarajevske županije oglasila se o jučerašnjem slučaju spašavanja sugrađanina ispred dvorane Zetra. 

- Kada su vaši i naši životi u pitanju, zahtjevajte samo najbolje! Inzistiramo da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u SŽ u svojstvu medicinskog osiguranja prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći SŽ s obučenim kadrom i suvremenom medicinskom opremom. Brojni su primjeri iz prakse koji potvrđuju opravdanost naših zahtjeva, a jedan od njih dogodio se upravo 15. lipnja 2021., objavili su iz Hitna pomoć Sarajevske županije, prenosi Avaz. 

- Naime, od samog početka procesa cjepljenja građana SŽ u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažirana je i ekipa Hitne medicinske pomoći za eventualna hitna medicinska stanja.

Čekajući u redu za svoju dozu spasonosnog cjepiva jedan od sugrađana doživio je srčani zastoj, a zahvaljujući samo brzoj intervenciji obučene i adekvatno opremljene ekipe JU ZHMP SŽ, njegov život je spašen, pojasnili su.

Unesrećenog su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektro šoka, srce mu je ponovno zakucalo.

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljnji tretman i dijagnostiku. Ostavljajući pacijenta u sigurnim rukama, ekipa se vratila u Zetru kako bi nastavila s medicinskim osiguranjem procesa cjepljenja. 

- Kada su u pitanju vaši i naši životi, zahtjevajte samo najbolje - poručili su putem Facebooka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?