Vučić o "non paperu"

Srbija može samo pomoći BiH i ne miješa se u njezine unutarnje odnose

Aleksandar Vučić
17.04.2021.
u 17:02

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući pojavu slovenskog "non papera" izjavio je kako se Srbija ne miješa u unutarnje odnose u Bosni i Hercegovini.

Dodao je kako je Beograd uvijek spreman razgovarati o svim temama i čuti mišljenje pripadnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, a "posebno rukovodstva Republike Srpske i srpskog naroda predvođenih Miloradom Dodikom".

On je istaknuo kako se Srbija, osim ako može pomoći na bilo koji način, ne miješa u unutarnje odnose u BiH. Podržava integritet kako države, tako i entiteta Republika Srpska u okviru BiH.

"Uvijek smo spremni razgovarati o svim temama. Ne nasrćući na ljude koji drugačije misle. Spremni smo čuti što o svemu misle pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Posebno što o svemu tome misli Republika Srpska, rukovodstvo RS-a i srpskog naroda predvođenih Dodikom", rekao je Vučić novinarima na poligonu "Pasuljanske livade" tijekom vojne vježbe.

Predsjednik Srbije je kazao i kako nije vidio mape o promjeni granica u regiji. Kazao je kako ne spada u one ljude koji će skakati nekome po glavi. A da nešto nisu ni vidjeli.

"Nisam gledao mape. Jedino sam razočaran potpunom intelektualnom demobiliziranošću naše intelektualne javnosti i elite i pseudoelite. I ofrlje ocjenama nečega što nitko nije niti vidio. Niti se udubio na bilo koji način. Već su apriori za ili protiv nečega", rekao je Aleksandar Vučić.

On kaže kako se divi ljudima koji su u stanju nešto kritizirati i drvlje i kamenje bacati na nešto što nisu niti vidjeli.

"Postoji kod nas jedna armija ljudi koja je zadužena za to da kada god bi netko pomislio da Srbi nešto treba da dobiju bilo gdje i bilo kad, iste sekunde kao da pancirom tuku po svemu i rasturaju sve", rekao je Vučić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?