nema potrebnog kvoruma

Srbi blokiraju rad Doma naroda BiH?

dom
19.03.2017.
u 15:17

Zbog nedolaska Novića, Radmanovića i Rodića nema potrebnog kvoruma za sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je u blokadi. Na sjednicu, koja treba biti održana sutra neće doći tri izaslanika iz Republike Srpske i to dva iz SNSD i jedan iz DNS. 

Kako je potvrđeno BN portalu, u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, izaslanici iz Republike Srpske Sredoje Nović(SNSD) i Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili su u petak rukovodstvo Doma, predsjedatelja i njegove zamjenike da "zbog situacije u BiH neće doći na zakazanu sjednicu u ponedeljak".

U istom dopisu, prema tom izvoru, se navodi da na sjednicu neće doći ni Dragutin Rodić iz DNS.

Zbog nedolaska Novića, Radmanovića i Rodića nema potrebnog kvoruma za sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

Klub srpskih izaslanika u Domu naroda čine još dva izaslanika iz Republike Srpske, Ognjen Tadić i Darko Babalj iz SDS-a.

Razlog za nedolazak na sjednicu izaslanika iz stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj (SNSD i DNS) može se tražiti u zaključcima Narodne skupštine, koji su doneseni nakon što je bošnjačka strana, Sakib Softić po nalogu Bakira Izetbegovića, podnijela reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

U skupštinskim zaključcima, podržanim od vladajuće većine u RS, se "tražila" blokada rada zajedničkih organa u BiH dok se ne riješe otvorena pitanja, ne samo revizije. nego i suda i tužiteljstva, odnosno prisutnost stranaca u Ustavnom sudu BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?