Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Špirić: Zahtjev za smjenu Grubeše pokušaj „ad-hock većine“ da vlada parlamentom

23. veljače 2021. u 12:17 1 komentara 318 prikaza

Inicijativa 16 poslanika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojom traže smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše još jednom će potvrditi da ovim domom pokušava da upravlja „ad hock većina“, a ne ona koja je izabrala ovaj Vijeće ministara i formirala vlast u zajedničkim institucijama, ocijenio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

„Inicijativa koju pokreće većina okupljena oko poslanika Damira Arnauta osuđena je na propast što je opće poznato i već viđeno. Naravno da Dom naroda neće razriješavati ministre većine koja ih je izabrala jer su u ovom domu odnosi jasni. Međutim, problem je što ovakve inicijative u jednom domu narušavaju paralemntrne odnose i principe“, kazao je Špirić.

On smatra da bi se stranke koje su imenovale Vijeće ministara trebale držati parlamentarnih pravila, a ne politčkih koketiranja u ovisnosti od trenutka. „Smjene Grubeše neće biti što ne znači da se ne može kritkovati bilo čiji rad. I ovog puta uzaludna predstava za javnost. Popularno i slikovito rečeno:  džaba su krečili“, zaključio je Špirić.