Banja Luka

Špirić: Srbi u Mostaru trebaju izaći na izbore

26.11.2020.
u 12:09

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je da delegat Denis Bećirović, inicijativom o promjeni naziva ulica u Mostaru, želi dizati tenzije u predizbornoj kampanji u ovom gradu i prepadati ljude, te pozvao Srbe da ne nasjedaju na to, svi izađu na izbore i uzmu sudbinu u svoje ruke.

"Konačno se održavaju izbori u Mostaru i ti ljudi su dobili mogućnost iskoristiti svoje ljudsko i demokratsko pravo da nakon dvanaest godina biraju svoje predstavnike. Baš sada se našao Bećirović da im kaže da su neprimjereni nazivi ulica u Mostaru, kao da to nije bilo i ranije i kao da se u glavnom gradu BiH to isto ne dešava. Očito Bećirović hoće dizati tenzije i prepadati ljude", rekao je Špirić.

On dodaje da bi se moglo unedogled nabrajati negativni primjeri o nazivima ulica i škola u cijeloj BiH ako je nekome cilj sada trovati ozračje i dizati tenzije.

"Cilj SNSD-a i mene kao funkcionera te stranke je da se održe izbori u Mostaru. Pozivam Srbe da svi izađu na izbore, iskoriste svoje pravo i uzmu svoju sudbinu u ruke. Pokazali smo u tri općine u Federaciji BiH - Glamoču, Drvaru i Grahovu, da imamo utjecaja na lokalnoj razini. Učinimo to i u Mostaru. Ne treba se bojati izjava Bećirovića, koga zovu lijeva desnica, zato i daje izjave u tom duhu", naglasio je Špirić.

On je zaključio da je Bećirović svjestan da Dom naroda nema ingerencije da se bavi lokalnim temama, poput naziva ulica u jednom gradu i da se bavi politizacijom.

- Vrijeme nakon izbora daje mogućnost da se pokrenu ova pitanja i inicijative za cijeli prostor BiH - zaključio je Špirić.

Delegat u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH Denis Bećirović (SDP) prekjučer je predložio dopunu dnevnog reda sjednice ovog Doma i usvajanje zaključka da se uklone imena i prezimena "dokazanih ustaških zločinaca u Mostaru iz naziva ulica".

Taj prijedlog nije dobio potreban broj glasova, te nije uvršten na dnevni red, a SDP je istu inicijativu iskoristio za izvrtanje činjenica i optužio SNSD i listu "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" da "podržavaju ostanak ustaških naziva ulica u Mostaru".

Komentara 1

IJ
I ja tebi
17:27 26.11.2020.

Drnis Bakir Komšić i njima slični sve su to ista govna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije