sadržaji privlače turiste

Slovenci i Nijemci zakupili dva hotela u Neumu

25.12.2018.
u 08:36

Dok su turisti godinama unatrag Hercegovačko-neretvansku županiju zaobilazili u širokom luku za božićne i novogodišnje blagdane, ali i uopće tijekom zimskih mjeseci, čini se da se ta slika mijenja.  

Tako će, vjerojatno, zbog činjenice da su ove godine iz Gradske uprave Mostara, zbog kandidature Grada za Europsku prijestolnicu kulture 2024. organizirali niz zanimljivih sadržaja, od „Zimskog grada“ do dočeka Nove godine na otvorenom uz „Zabranjeno pušenje“, S.A.R.S., DJ ROOF AW i „Dobre vibracije“, brojni domaći i strani gosti pohrliti u Mostar, piše Dnevni avaz. 

U to su uvjereni u Turističkoj zajednici HNŽ čiji zamjenik direktora Semir Temim naglašava da su upravo sadržaji ono što privlači turiste.

- Vjerujem da će brojni hotelski i drugi smještajni kapaciteti u Mostaru biti popunjeni, osobito pred Novu godinu, već sada imamo neke pokazatelje koji to potvrđuju. I prošle godine smo imali veliki broj dolazaka stranih gostiju, osobito iz Njemačke i Slovenije - kaže Temim.

Upravo će gosti iz te dvije zemlje Novu godinu dočekati u našem jedinom bh. gradu na moru Neumu. Nije riječ o organiziranom dočeku novogodišnje noći u tom gradu, već o programu u dva neumska hotela, „Suncu“ i „Neumu“.

Otkrio je to za Avaz Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neum, kazavši da su oba hotela prodana stranim tour-operatorima, odnosno, kako je pojasnio, riječ je o zatvorenim grupama.

- Program je, uglavnom, prilagođen njima, tako da će vrlo malo biti individualnih dolazaka. Uz Nijemce i Slovence, jedan dio gostiju doći će iz Srbije – ističe Krešić.

- U Neumu je sada, što se kaže, mrtva sezona, goste pretjerano nikad nismo ni očekivali u ove dane blagdana. Razdoblje do 15. ožujka mnogim, osobito većim hotelima dobro dođe zbog renoviranja, rekonstrukcije i sličnih aktivnosti. Za otvorenje sezone već imamo dosta velikih događaja, tako da možemo reći da će dobro početi - kaže Krešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?