Sjednica Doma naroda nastavljena

Vecernji.ba
27.09.2018.
u 16:57

Nakon više od dva sata pauze, nastavljena je današnja izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije.

U nastavku, sjednicu je počeo voditi jedan od dopredsjedavajućih Doma, Jasenko Tufekčić, tvrdeći da za to ima podršku većine izaslanika na osnovu njihovih potpisa, ali se ubrzo pojavila predsjedateljica Lidija Bradara i negodovala što je nastavak uslijedio na taj način.

Prethodno, tijekom pauze, pozivajući na nastavak rada, Tufekčić je od parlamentarnih službi dobio informaciju da trenutno zasjeda Klub izaslanika hrvatskog naroda i da će se po završetku, u dvoranu za sjednice vratiti predsjedateljica Lidija Bradara. Kako je u tom trenutku izjavio Tufekčić, ako se Bradara ne pojavi za deset minuta, vođenje sjednice će preuzeti on, što je po isteku ovog termina i učinio.

Prije početka pauze, izaslanici su se izjasnili o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu Federacije BiH. Glasovano je na osnovu mehanizma zaštite vitalnih nacionalnih interesa, pa su u prvom krugu glasovali pojedinačno klubovi sva tri konstitutivna naroda, a potom i Dom naroda u cjelini, općim izjašnjavanjem svih izaslanika odjednom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?