PREKID oborina

Situacija u Rajlovcu bolja nego jučer, povukla se i voda oko Messera

Klix
07.11.2021.
u 12:54

Situacija u Rajlovcu izgleda dosta bolje nego prethodnih dana, javlja fotoreporter portala Klix.ba. Usljed prekida oborina voda se povukla, a vodostaj rijeka Bosne i Željeznice je jutros znantno niži.

Veći broj naselja u blizini Ilidže je proteklih nekoliko dana bio pod vodom usljed obilnih oborina koje su prestale tek sinoć. 

Najviše štete napravilo je izlijevanje Željeznice i Bosne. Brojni objekti bili su poplavljeni, uključujući prostorije velikog broja gospodarskih subjekata, ali i privatni domovi.

Bosna se u petak izlila na području Rajlovca, nakon čega su spasioci sa čamcima i na bagerima evakuirali veliki broj stanovnika i radnika.

No situacija je danas dosta bolja, voda se povukla, a kiša ne pada od sinoć. Mještani Otesa, Rajlovca i drugih naselja pogođenih poplavama dobili su prostor da se vrate kućama i saniraju nastalu štetu.

Dobre vijesti su i da se od jučer gotovo u potpunosti povukla voda oko Messerove punionice kisikom, koja je donedavno bila potopljena.

Podsjetimo da su meteorolozi za danas najavili razvedravanje i sunčano vrijeme, što će pozitivno utjecati na stanje na poplavljenim područjima, s obzirom da su neki objekti i dalje pod vodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?