Sporna privatizacija

SIPA završila pretres u kući direktora Bosnalijeka, Uzunović priveden na saslušanje

06.12.2021.
u 15:07

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su pretres u kući direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića. On je, kako je potvrdio njegov odvjetnik Mirsad Crnovršanin priveden u prostorije SIPA-e.

Nekoliko sati jutros je trajao pretres u kući Uzunovića, nakon čega su istražitelji u društvu direktora Bosnalijeka napustili objekt. Nezvanično se saznaje da su zajedno nazočili pretresu na još jednoj lokaciji.

Uzunović će biti saslušan na navode u predmetu "Bosnalijek", koji vodi državno tužiteljstvo te će se potom odlučiti o narednim potezima.

Iz Tužiteljstva su kazali da se radi o predmetu u okviru istrage krivičnih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporaba položaja i financijskog kriminala. Tužiteljstvo tvrdi da je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilijunskom iznosu.

Nezvanično, riječ je o spornoj privatizaciji Bosnalijeka ruskim kapitalom preko offshore kompanija preko nekoliko država.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?