Naselje Mačkovine dobile modernu led rasvjetu

Šezdesetak djece jamstvo su opstanka ovog mjesta

22.08.2020.
u 15:16

Na svečanom otvaranju suvremene led rasvjete u novom naselju, poznatom po nazivu Mačkovine u širokobriješkom selu Dobrič, okupili su se svi stanovnici ovog naselja, ali njihovi gosti, koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta. Kada se u osam sati i deset minuta automatski upalilo svjetlo i obasjalo prostrane ulice, prolomio se pljesak nazočnih.

"Ovo naselje broji 45 domaćinstava, većinom mladih obitelji, koji su za realizaciju ovog projekta iskupili 49 tisuća maraka. Doduše, bilo je tu i nekih donatora koji su simbolično sudjelovali u spomenutom projektu. Treba također naglasiti, da su, pored izdvojenog novca, mještani aktivno sudjelovali u izvođenju radova“, kaže Dalibor Ivanković, jedan od istaknutijih voditelja ovog projekta.

Dok 54 led žarulja osvjetljavaju naselje Mačkovine, na desetina mladih trčkara ulicom, a njihovi veseli glasovi odzvanjaju Dobričom. Nažalost ovakav žamor i trčkaranje djece se sve rjeđe može čuti na ovim prostorima.

"Prema mojoj, doduše neslužbenoj evidenciji, trenutačno ovo naselje broji šezdesetak mladih, računam samo one koji još nisu punoljetni, dakle, nemaju još 18 godina. Zahvaljujući ovom naselju, škola u Pologu je još u funkciji i radit će još mnogo godina. Dok se veliki broj škola, zbog nedostatka učenika zatvara, školi u Pologu je zajamčen dugoročni opstanak“, tvrdi Vlado Bošnjak – Učo, koji je svoj cijeli radni vijek proveo u obrazovanju mladih osoba.

Nije ovo prva akcija mještana Mačkovine, prije par godina naselje je dobilo asfalt, a potom su uređeni i pristupi kućama, opet zahvaljujući vlastitom ulaganju. Sada je naselje osvijetljeno, a mladi ljudi već razmišljaju koji je sljedeći projekt na redu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?