SARAJEVO

Šesti krug ažuriranja statističkog okvira uzorka u BiH

01.12.2020.
u 09:47

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, od danas, 1. prosinca 2020., počinje sa provođenjem šestog vala ažuriranja glavnog okvira uzorka sa krajnjim ciljem da se poveća obim i kvalitet statističkih podataka u Bosni i Hercegovini kao i njihovo dalje usklađivanje sa EU standardima.  

Ažuriranje će se vršiti popisivanjem kućanstava u odabranom uzorku popisnih krugova prema definiranoj metodologiji, uključujući upitnik, koju su pripremile sve tri statističke institucije u BiH. Upitnik sadrži osnovna pitanja o osobama (imenu i prezimenu, spolu, datumu rođenja, najvišoj završenoj školi i sl.) i statusu objekta prema nastanjenosti. Ažuriranje se radi kvartalno i predviđeno je u trajanju od ukupno tri godine sa već definiranom strukturom i brojem popisnih krugova. 

Svrha ove aktivnosti je dobijanje novog statističkog okvira uzorka za istraživanja bazirana na kućanstvima, što će omogućiti složenije šeme odabira uzoraka koje su karakteristične za kontinuirana istraživanja. 


Ažuriranje će provoditi obučeni anketari i kontrolori koji će sa sobom imati odgovarajuće akreditacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?