Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Šef kuhinje otkriva 4 recepta koja su mu pomogla da izgubi 15 kila u manje od 3 mjeseca!

Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Philadelphije, Michael Schudson je bio prisiljen usporiti s radom, i dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju prehranu i tako izgubio u 2,5 mjeseca 16 kilograma
31. srpnja 2020. u 18:49 0 komentara 636 prikaza

Ako ste i vi na dobrom putu da izgubite višak kilograma, a ne želite se odreći dobrog okusa, onda su ovo recepti za vas!

1. Tartar od tune
Potrebni sastojci: 
 

450 g odrezaka tune
4 avokada
1 žlica sjemenki sezama
½ mladog luka za dekoraciju i ½ žličice klica po želji za dekoraciju

Umak:

1 žlica soya umaka
1 žlica ulja sezama
1 žlica umaka od kamenica
1 žlica japanske paste od graha
1 žlica šećera
½ žlice mljevenog češnjaka

Priprema:

Sve sastojke za umak pomiješajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado narežite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega umak i ukrasite.

 | Autor :

2. Ljetni pileći ražnjići
Sastojci:

Šalica vode
¼ soli
8 pilećih krilaca (samo onaj dio koji ima dvije kosti)
8 drvenih štapića za roštilj
½ šalice Yakitori umaka
Sol i papar
½ nasjeckanog mladog luka za dekoraciju
Umak Yakitori:

2 žlice ulja
180 ml soya umaka
2 mlada luka
Žlica đumbira
2 režnja češnjaka
100 ml sakea
100 ml mirina (začin)
32 g šećera

Priprema:

U manjoj tavi zagrijete ulje, dodajte luk, đumbir i češnjak. Kuhajte 5 minuta. Dodajte sake i iskuhajte alkohol. Dodajte Mirin i šećer te kuhajte 5 minuta. Procijedite i stavite sastrane.

Pileći ražnjići:

Pomiješajte piletinu, vodu i sol. I ostavite tako minimalno 4 sata.
Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite.
Zagrijte grill tavu (ili roštilj) te dodajte sol i papar. Pecite ih otprilike 12 minuta.
Kada ih pečete ne zaboravite ih premazati pripremljenim umakom.
Ukrasiti svaki štapić nasjeckanim mladim lukom.

 | Autor :

 

3. Jakobove kapice na roštilju
(možete koristiti škampe ili tofu)

Sastojci:

8 Jakobovih kapica
Sol i papar
Mladi luk nasjeckan za ukrašavanje

Priprema:

Presijecite Jakobove kapice po sredini ali da ostanu okruglog oblika. Stavite ih na štapiće i zagrijte gril tavu na srednje jaku vatru.
Začinite ih te pecite oko 5 minuta.
Premažite ih Yakitori umakom kad se peku.
Ukrasite mladim lukom

4. Filet Mignon ražnjići
Potrebni sastojci

300 g mesa
Sol i papar

Priprema:

Narežite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj.
Zagrijte tavu, začinite meso.
Pecite ih otprilike 8 minuta
Dok se peku premažite ih pripremljenim umakom
Ukrasite mladim lukom

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.